Vil du bli vert for en utenlandsk speider?

I midten av august kommer det et nytt kull utvekslingselever mellom 15 og 18 år fra hele verden til Norge gjennom Youth For Understanding (YFU). Elevene skal gå et år på norsk videregående skole og lære om norsk språk og kultur. Utvekslingselevene bor hjemme hos frivillige vertsfamilier, og med en utvekslingselev i huset kan norske familier få et unikt og spennende år.

En av elevene som kommer til Norge i august er 16 år gamle Frantisek fra Tsjekkia. Frantisek har vært speider i tre år. Han sier han liker å speide fordi det gir ham en sjangse til å være ute i naturen, å lære om seg selv og å være med å undervise yngre barn. Han vil veldig gjerne fortsette i Speideren mens han er på utveksling i Norge! I tillegg til speiding er han glad i å lese, og å spille ultimate frisbee. Du kan bli bedre kjent med Frantisek her.

En annen speider vi får til Norge er 16 år gamle Martina fra Italia. Hun har vært speidr i seks år, og sier at det hun liker best er det frivillige aspektet og å gå lengre turer i skog og fjell. Hun sier hun veldig gjerne vil fortsette med speiding i Norge. Hun liker også jazzdans, og har allerede begynt å lære seg norsk! Du kan bli bedre kjent med Martina her.

Dessverre har verken Martina eller Frantisek har fått vertsfamilie enda, og vi rekker nå ut en hånd til speidergrupper rundt omkring i Norge. Er det noen der ute i deres nettverk som tenker det kunne være spennende å ha en speider fra et annet land boende hos seg det neste skoleåret?

En vertsfamilie får muligheten til å lære om en annen kultur, og lærer samtidig mye om seg selv. Vertsfamilien dekker kost og losji, eleven alle øvrige utgifter. Alt man behøver å tilby er en ledig seng og et ønske om å gi eleven et godt år i Norge. Alle typer familier er velkommen som vertsfamilie! Det er YFU som sørger for skoleplass til eleven, dette gjøres når eleven har fått en vertsfamilie og vi ser hvor i landet vedkommende skal bo – så familier fra hele Norge kan melde sin interesse.

Vi håper dere kan hjelpe oss med å finne en vertsfamilie til Frantisek og Martina ved å spre denne informasjonen i deres nettverk – kanskje er det nettopp hos noen i deres nærmiljø de ender opp?

Vil dere vite mer om elevene, eller om det å være vertsfamilie generelt? Kontakt YFU Norge på Facebook, les mer på https://vertsfamilie.yfu.no/ send en mail til post@yfu.no eller ring oss på 22698180.

Vi håper å høre fra dere!

Vennlig hilsen,

Oda Ulrikke Sandanger

Assisterende inboundkoordinator

Youth For Understanding Norway
+47 22 69 81 80/+47 45 09 65 12

yfu.no | facebook.com/YFUNorge

Print Friendly, PDF & Email
Contact Form Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights