Æreskniven til Tanja og Nina

Vi gratulerer Tanja Eklund Andersen og Nina Vetvik i 3. Nøtterøy med velfortjente æreskniver. De ble delt ut på kretstinget i Holmestrand og her er begrunnelsen:

Kretsleder Johannes Botne med de nye innehaverne av NSFs Æreskniv: Nina Vetvik og Tanja Eklund Andersen fra 3. Nøtterøy
Kretsleder Johannes Botne med de nye innehaverne av NSFs Æreskniv: Nina Vetvik og Tanja Eklund Andersen fra 3. Nøtterøy

3. Nøtterøy har det vært aktivitet siden stiftelsen i 1937 (bortsett fra 1940-1945). Rundt 2004-2006 var det reell fare for at aktiviteten skulle stoppe helt. Tanja og Nina gjorde en formidabel jobb da de i 2007 blåste liv i speidergruppa igjen. Siden da har de vært aktive både i driften av speidergruppa. Også andre speiderledere har deltatt underveis, men ingen har stått i oppgaven så mye og så lenge som disse to. Tanja og Nina fortjener å bli hedret for den store jobben de gjorde i 2007 og det de har utrettet de følgende 15 årene. Begge to ønsker de nå en «nedtrapping». Nye ledere har kommet til, men pandemien skapte en litt brå «oppbremsing» i aktiviteten i speidergruppa. Det er en utfordring, men ingen umulig oppgave å få fart på denne speidergruppa igjen. Det har Tanja og Nina bevist.

  • Høsten 2007: Praktisk talt ingen aktivitet i speidergruppa siden 2004-2005. Tanja og Nina bestemmer seg for å gjøre et forsøk på å blåse liv i speidergruppa. Har delvis sammenheng med at de «brenner» for speidergruppa og ønsker at det skal være aktivitet i 3. Nøtterøy, og delvis med at både Tanja og Nina denne høsten har sønner som har kommet i småspeideralder. I første omgang tar Tanja og Nina ansvar for flokken.
  • Høsten 2010: Tidenes største flokk i 3. Nøtterøy, nærmere 30 småspeidere.
  • Høsten 2013: Tanja blir gruppeleder, Nina fortsetter med flokk og tropp. Troppen består nå av nærmere 20 speidere. Speidergruppa har nærmere 50 aktive medlemmer.
  • I årene etterpå har både Tanja og Nina vært de mest sentrale ressursene i speidergruppa; fram til pandemien har det vært god rekruttering til både flokk, tropp og lag. Småspeiderne har hevdet seg i småspeiderkonkurranser. Speiderne har vært med i NM i speiding, vært med på hver neste krets- og landsleir, samt sendt speidere til verdensjamboreen i USA (og nå Sør-Korea). Speidergruppa har tidvis hatt et svært aktivt roverlag.
  • Pandemien har hatt en negativ effekt, både på medlemstallet i gruppa og dermed også aktiviteten. De to damene er likevel «still going strong», men forsøker nå å finne sine etterfølgere.resæ
Kretsleder Johannes Botne er stolt over å kunne gi NSFs Æreskniv til Nina Vetvik og Tanja Eklund Andersen fra 3. Nøtterøy
Kretsleder Johannes Botne er stolt over å kunne gi NSFs Æreskniv til Nina Vetvik og Tanja Eklund Andersen fra 3. Nøtterøy
Print Friendly, PDF & Email
Contact Form Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights