Kalender

 

jan
8
man
Kretsstyremøte @ Kretskontoret
jan 8@18:15-21:00
jan
19
fre
Kontaktseminar Sjø @ Sandnes
jan 19-jan 21 heldags
1. Sandnes sjø har glede til å invitere alle sjøspeidere og sjøinteresserte speidere til Kontaktseminaret 2017. På Kontaktseminaret vil du treffe andre ledere og rovere fra sjøspeidermiljøet, med mulighet til å utveksle erfaringer og få siste informasjon om det som skjer innen sjøspeiding.

Kontaktseminaret arrangeres i januar hvert år, og er åpent for alle ledere og rovere i nettverket. Kontaktseminaret fungere som årsmøte for sjøspeidermiljøet, og det er her man diskuterer saker av felles interesse, fremtidige arrangementer, program og prinsipper for øvrig.

Print Friendly, PDF & Email
Nasjonal Ledertrenersamling
jan 19-jan 21 heldags
Er du opptatt av å hjelpe lederne og patruljeførerne våre til å gjøre en enda bedre jobb?

Den årlige ledertrenersamlingen er åpen for alle som driver med ledertrening i NSF, både godkjente ledertrenere og «trainee»-ledertrenere.

På ledertrenersamlingen treffer du ledertrenere og andre kursholdere i forbundet, og du får utvekslet erfaringer og oppdatere deg på hva som skjer innen lederutvikling. Det vil bli tid både til faglig utvikling, sosiale aktiviteter og diskusjoner.

Informasjon om tidspunkter for start og avslutning på arrangementet og smakebiter fra programmet kommer.

Print Friendly, PDF & Email
Vintersamling 2018 @ Solstølen
jan 19-jan 21 heldags
Nettverk for friluftsliv inviterer alle friluftslivsinteresserte rovere og ledere til vintersamling på Solstølen.

Les mer om Solstølen her.

Print Friendly, PDF & Email
jan
24
ons
Ledersamling med Lederstart
jan 24@18:00-21:00

Samling for alle ledere og rovere i kretsen. For de som er nye som ledere eller har lyst til å bli leder blir det arrangert egen LEDESTART.

Matservering 🙂

Print Friendly, PDF & Email
feb
3
lør
Fjellederkurset @ Solstølen
feb 3-feb 11 heldags
Ønsker du å lære om ledelse på vinterstid? Bli med på Fjellederkurset 2018!

Under veiledning av en erfaren og dyktig stab får deltakerne lære mye om planlegging og gjennomføring av sikre og opplevelsesrike turer i vinterfjellet, og om det å mestre krevende situasjoner.

Du finner fjellederkurset 2018 på Facebook.

Krav til deltakerne
For å få best mulig utbytte av kurset er det viktig at du har en del tur- og ledererfaring. Turene tilpasses forholdene og deltakernes evner. Du må beherske å gå på ski med sekk som er pakket med overnattingsutstyr. Turene varer det meste av dagen, men vi skal oppleve, prøve og lære, ikke prestere kilometere eller sette løyperekord.

Program
Programmet er praksisbasert. All teori er forankret i praksis, og du lærer gjennom erfaring, prøve og kanskje feile for så å få til, opplevelse, diskusjon og ettertanke. Vi jobber etter speidermetoden.

Programmet blir tilpasset vær og føreforhold. Vi er ute på tur hver dag og blir godt kjent med snøen, vinterfjellet, utstyret og hverandre.

Gjennom kurset vil du gjøre egne erfaringer fra ulike fjellaktiviteter – skigåing og lek på ski, veivalg og orientering, overnatting og matlaging. Du vil få prøve deg som leder sammen med en veileder fra staben. Du vil også lære om arrangementsplanlegging, sikkerhet, klær og utstyr samt snøskred.

Overnatting
Omlag halvparten av nettene tilbringes i snøhule, telt eller iglo. Enkelte netter bor vi på Solstølen, som er forbundets flotte, stemningsfulle fjellhytte bygd i 1928 i bjørkeskogbeltet.

Klær og utstyr
Du behøver varme og vindtette fjellklær, varm sovepose og liggeunderlag. I tillegg må du ha fjellski, søkestang og snøspade. Vi skaffer kokeapparater, telt og annet fellesutstyr og stiller med all mat.

Stab
Staben består av speiderledere i ulik alder med erfaring fra vinterfjellet, og som kjenner området der kurset arrangeres.

Deltakeravgift
Deltakeravgiften dekker mat, utstyr, hytteleie med mer. Du må selv stå for transport til Haugastøl og personlig utstyr.

For økonomisk støtte finnes det i mange kretser støtteordninger og fond du kan søke. Kurset er også en utdanning av deg som leder og en ressurs for gruppa slik at gruppa kanskje kan hjelpe til med å dekke deltakeravgiften for deg.

I tillegg kan du søke støtte fra Lederfondet. Lederfondet dekker bare deler av deltakeravgiften. Les mer her.

Print Friendly, PDF & Email
feb
5
man
Kretsstyremøte @ Kretskontoret
feb 5@18:15-21:00
feb
9
fre
Peffkurs – Peff 2
feb 9-feb 11 heldags

Kurset som alle peffer og asser må ha. Mer info kommer

Print Friendly, PDF & Email
feb
16
fre
Isklatretur 2018
feb 16-feb 18 heldags
Nettverk for friluftsliv arrangerer samling på Rjukan, med fokus på isklatring. Rjukan er et av Europas beste steder for akkurat det, med fosser i alle vanskelighetsgrader. Alle rovere og ledere er velkomne til å bli med.

Når man klatrer på is bruker man to isøkser og har stegjern festet til støvlene. Man er sikret på samme måte som fjellklatring, med sele og tau. Vi vil holde oss i et av de enkle områdene, der det er fosser som hverken er veldig høye eller veldig bratte. De ligger i skogen, der vi kan sette opp topptau fra trær.

Du trenger ikke kunne noe om isklatring for å være med, men bør ha gjort litt sikring på topptau (ute eller inne). Rigging av topptau vil de som har kompetanse til det gjøre. Nettverket har også alt utstyr man trenger, til utlån. Det du trenger er varme klær og fjellstøvler som ikke er altfor myke.

Det er fritt fram for å være med på turen uten å drive isklatring også.
Rjukan ligger på kanten av Hardangervidda, og det er fint fjellskiterreng i nærheten. For dem med skredkunnskap og erfaring med bratt skikjøring er også Gaustatoppen et bra mål om forholdene er gode.

Vi lager teltleir like i nærheten av Krokan turisthytte, hvor det er få minutter å gå bort til fossene. Vi samkjører telt, transport og mat så godt det lar seg gjøre. Vil du være med? Send en epost til Lars.

Print Friendly, PDF & Email
feb
22
tor
Tenkedagen
feb 22 heldags
Tenkedagen den 22. februar er en internasjonal markeringsdag for speidere over hele verden.

Dagen feires på ulike måter, men ideen bak dagen er den samme: å markere at vi er en del av en verdensomspennende bevegelse, og å samle inn penger til styrking og oppstart av speiderarbeid verden over. Både Lord og Lady Baden-Powell hadde bursdag den 22. februar, derfor er denne datoen valgt.
Tenkedagen kan brukes til å gi speidere følelsen av å være en del av et stort internasjonalt fellesskap. Det er en dag hvor vi tenker på andre speidere, og gi et bidrag som går til speiderarbeid i andre land.
Speiderbasen finnes mye stoff om hvordan Tenkedagen kan markeres. Bruk dette aktivt, og bruk dagen til å reflektere over speiding i Norge og speiding i verden.
Les mer om tenkedagen her: www.worldthinkingday.org.

Print Friendly, PDF & Email
mar
6
tir
Kretstingets årsmøte @ Sandefjord speiderhus
mar 6@18:30-21:00

Mer info kommer

Print Friendly, PDF & Email
mar
9
fre
Rovertur
mar 9-mar 11 heldags

Mer info kommer, men alle rovere i kretsen bes sette av dagene 🙂

Print Friendly, PDF & Email
mar
12
man
Kretsstyremøte @ Kretskontoret
mar 12@18:15-21:00
apr
1
søn
Speideraksjonen
apr 1-apr 30 heldags

Bli med på Speideraksjonen 2018!

Speideraksjonen 2018 foregår i hele april. Din gruppe velger det tidspunktet som passer best for dere. Mer informasjon finner du på speideraksjonen.no.

Vil du støtte Speideraksjonen? Gi ditt bidrag ved å Vippse valgfri sum til 89543, eller sett inn penger på speideraksjonskonto: 8101 0758 424.

Print Friendly, PDF & Email
apr
6
fre
Barnas Camp Villmark
apr 6-apr 8 heldags
Norges varemesse avholder Camp Villmark fredag 6. april til søndag 8. april 2018. Norges speiderforbund har takket ja til å arrangere «Barnas Camp Villmark» igjen etter suksessen og de positive erfaringene fra 2017.

Det er flere måter grupper, roverlag og enkeltpersoner kan delta på Barnas Camp Villmark på – alt fra å være besøkende, til å bidra i staben. Vi planlegger blant annet å reise et imponerende speiderbyggverk ved hjelp av pionering på Barnas Camp Villmark – et morsomt og utfordrende prosjekt for rovere å være med på, både under planleggingen og byggingen.

Det å ta ansvar for aktiviteter på campen gir god ledertrening for både patruljeførere og rovere, og mulighet for å få erfaring i å veilede andre. Å gjøre Barnas Camp Villmark til et roverprosjekt, eller å legge en patruljetur med overnatting til Barnas Camp Villmark, er to av mange muligheter. Tilbakemeldingene fra dem som var med i fjor er veldig positive!

Se gjerne innslaget på TV2 Godmorgen Norge fra fjorårets arrangement: http://www.tv2.no/v/1181673/.

Les mer om Camp Villmark her: http://campvillmark.no/.

Har du noen spørsmål? Ta kontakt med prosjektleder Fredrik Rossow: fredrik.rossow@gmail.com.

Les om fjorårets Barnas Camp Villmark.

Print Friendly, PDF & Email
Peffkurs – Peff 1
apr 6-apr 8 heldags

Mer info kommer

Print Friendly, PDF & Email
apr
9
man
Kretsstyremøte @ Kretskontoret
apr 9@18:15-21:00
apr
13
fre
Trinn 1 – Jeg er beredt
apr 13-apr 15 heldags

Mer informasjon kommer

Print Friendly, PDF & Email
apr
20
fre
Tiurleiken 2018
apr 20-apr 22 heldags

Mer info kommer

Print Friendly, PDF & Email
apr
21
lør
Småspeidersamling 2018
apr 21 heldags

Mer info kommer

Print Friendly, PDF & Email
mai
7
man
Kretsstyremøte @ Kretskontoret
mai 7@18:15-21:00
mai
8
tir
Småspeiderledersamling @ Fevang
mai 8@18:00-21:00

Program og tidspunkt kommer senere

Print Friendly, PDF & Email
mai
10
tor
Turlederkurs Kano @ Lutsivassdraget, Sandnes
mai 10-mai 13 heldags
Lær å padle trygt og effektivt med speidere på tur! NSFs Nettverk for friluftsliv arrangerer turlederkurs i kano. Dette kurset er stappfullt av tips, triks, øvelser, leker, filosofi, kaldt vann, padletak, turplanlegging og bålkaffe.

Med bedre padleteknikk, leker og artige aktiviteter vil speiderne dine få større utbytte av kanoturen. Lær hvordan du liver opp turen med artige aktiviteter og lek i kano.

Ledelse, samarbeid og sikkerhet kommer til å gå igjen i alle deler av kurset. Alt dette og våt natur i bøttevis vil du oppleve på Turlederkurset i kano. Vi jobber selvfølgelig etter speidermetoden.

En del av grunntreningen
Turlederkurset i kano er et av de sentrale friluftskursene som inngår som emnekurs i grunntreningen til Norges speiderforbund. Kurset er tilpasset kanopadling i speideren og handler like mye om å ha det moro som om sikkerhet, så på denne måten er kurset ganske unikt.

Speiderne var de første til å begynne å bruke kano i Norge, og med dette kurset vil vi sørge for at denne kompetansen opprettholdes også framover.

Obs – fare for avhengighet!
Har du gjennomført dette kurset, er det stor fare for at du vil ønske å lære enda mer om denne fantastiske turformen. Du vil få mulighet til det på elvepadlingskurset Fossekallen som arrangeres av forbundet ca hvert annet år.

Print Friendly, PDF & Email
mai
19
lør
Josten på langs @ Josterdalsbreen
mai 19-mai 22 heldags

Å gå Jostedalsbreen på langs er et minne for livet. Nettverk for friluftsliv arrangerer denne klassiske vårskituren i pinsen, så grip muligheten! Turen er åpen for rovere og ledere i Norges speiderforbund. Ruten vi skal gå starter opp Erdalen og ender ved Flatbrehytta og ned til Fjærland.

Print Friendly, PDF & Email
mai
23
ons
Ledersamling med lederstart
mai 23@18:00-21:00

Mer info og tidspunkt kommer

Print Friendly, PDF & Email
jun
4
man
Kretsstyremøte @ Kretskontoret
jun 4@18:15-21:00
jun
15
fre
NM i Speiding @ Nøtterøy
jun 15-jun 17 heldags

Vestfold krets arrangerer NM i speiding

Tusen speidere, fordelt på over hundre patruljer, skal konkurrere om å bli Norges beste speidere. NM i speiding er en årlig konkurranse i ulike speiderferdigheter. Oppgavene blir løst i patruljen og samarbeid er viktig. Dere får brukt kreative, praktiske og teoretiske evner. Mer informasjon finner du på nmispeiding.no.

Print Friendly, PDF & Email
jun
30
lør
Sjøspeiderleir @ Lindøy v/Stavanger
jun 30-jul 7 heldags
jul
9
man
Explorer Belt 2018
jul 9-jul 26 heldags
Explorer Belt vil foregå på grensen mellom Spania og Frankrike. Med start i det lille landet, Andorra, og slutt ved kysten til Middelhavet 9. – 26. juli 2018.

Explorer Belt er en ekspedisjon til et annet land i Europa for rovere over 16 år. Ekspedisjonen består av en haik på totalt 200 kilometer i ti dager og i tillegg blir det kulturelle opplevelser noen dager etter haiken. Haiken gjennomføres i et ukjent område av lag på to-tre rovere. Dersom både haiken og forhåndsoppgavene blir godkjent i henhold til reglementet, får deltakeren Explorer-beltet.

Hensikten med Explorer Belt Expedition er å bli kjent med et nytt land på en annerledes måte. Explorer Belt er opprinnelig en engelsk rover tradisjon, men har nå spredd seg over hele verden.

Lik Explorer Belt sin side på Facebook for å følge med på prosjektgruppens arbeid og få den nyeste informasjonen.

Påmeldingen er åpen! Påmeldingsfristen er utsatt til 30. november.

Print Friendly, PDF & Email

 

Print Friendly, PDF & Email
jan
8
man
Kretsstyremøte @ Kretskontoret
jan 8@18:15-21:00
jan
19
fre
Kontaktseminar Sjø @ Sandnes
jan 19-jan 21 heldags
1. Sandnes sjø har glede til å invitere alle sjøspeidere og sjøinteresserte speidere til Kontaktseminaret 2017. På Kontaktseminaret vil du treffe andre ledere og rovere fra sjøspeidermiljøet, med mulighet til å utveksle erfaringer og få siste informasjon om det som skjer innen sjøspeiding.

Kontaktseminaret arrangeres i januar hvert år, og er åpent for alle ledere og rovere i nettverket. Kontaktseminaret fungere som årsmøte for sjøspeidermiljøet, og det er her man diskuterer saker av felles interesse, fremtidige arrangementer, program og prinsipper for øvrig.

Print Friendly, PDF & Email
Nasjonal Ledertrenersamling
jan 19-jan 21 heldags
Er du opptatt av å hjelpe lederne og patruljeførerne våre til å gjøre en enda bedre jobb?

Den årlige ledertrenersamlingen er åpen for alle som driver med ledertrening i NSF, både godkjente ledertrenere og «trainee»-ledertrenere.

På ledertrenersamlingen treffer du ledertrenere og andre kursholdere i forbundet, og du får utvekslet erfaringer og oppdatere deg på hva som skjer innen lederutvikling. Det vil bli tid både til faglig utvikling, sosiale aktiviteter og diskusjoner.

Informasjon om tidspunkter for start og avslutning på arrangementet og smakebiter fra programmet kommer.

Print Friendly, PDF & Email
Vintersamling 2018 @ Solstølen
jan 19-jan 21 heldags
Nettverk for friluftsliv inviterer alle friluftslivsinteresserte rovere og ledere til vintersamling på Solstølen.

Les mer om Solstølen her.

Print Friendly, PDF & Email
jan
24
ons
Ledersamling med Lederstart
jan 24@18:00-21:00

Samling for alle ledere og rovere i kretsen. For de som er nye som ledere eller har lyst til å bli leder blir det arrangert egen LEDESTART.

Matservering 🙂

Print Friendly, PDF & Email
feb
3
lør
Fjellederkurset @ Solstølen
feb 3-feb 11 heldags
Ønsker du å lære om ledelse på vinterstid? Bli med på Fjellederkurset 2018!

Under veiledning av en erfaren og dyktig stab får deltakerne lære mye om planlegging og gjennomføring av sikre og opplevelsesrike turer i vinterfjellet, og om det å mestre krevende situasjoner.

Du finner fjellederkurset 2018 på Facebook.

Krav til deltakerne
For å få best mulig utbytte av kurset er det viktig at du har en del tur- og ledererfaring. Turene tilpasses forholdene og deltakernes evner. Du må beherske å gå på ski med sekk som er pakket med overnattingsutstyr. Turene varer det meste av dagen, men vi skal oppleve, prøve og lære, ikke prestere kilometere eller sette løyperekord.

Program
Programmet er praksisbasert. All teori er forankret i praksis, og du lærer gjennom erfaring, prøve og kanskje feile for så å få til, opplevelse, diskusjon og ettertanke. Vi jobber etter speidermetoden.

Programmet blir tilpasset vær og føreforhold. Vi er ute på tur hver dag og blir godt kjent med snøen, vinterfjellet, utstyret og hverandre.

Gjennom kurset vil du gjøre egne erfaringer fra ulike fjellaktiviteter – skigåing og lek på ski, veivalg og orientering, overnatting og matlaging. Du vil få prøve deg som leder sammen med en veileder fra staben. Du vil også lære om arrangementsplanlegging, sikkerhet, klær og utstyr samt snøskred.

Overnatting
Omlag halvparten av nettene tilbringes i snøhule, telt eller iglo. Enkelte netter bor vi på Solstølen, som er forbundets flotte, stemningsfulle fjellhytte bygd i 1928 i bjørkeskogbeltet.

Klær og utstyr
Du behøver varme og vindtette fjellklær, varm sovepose og liggeunderlag. I tillegg må du ha fjellski, søkestang og snøspade. Vi skaffer kokeapparater, telt og annet fellesutstyr og stiller med all mat.

Stab
Staben består av speiderledere i ulik alder med erfaring fra vinterfjellet, og som kjenner området der kurset arrangeres.

Deltakeravgift
Deltakeravgiften dekker mat, utstyr, hytteleie med mer. Du må selv stå for transport til Haugastøl og personlig utstyr.

For økonomisk støtte finnes det i mange kretser støtteordninger og fond du kan søke. Kurset er også en utdanning av deg som leder og en ressurs for gruppa slik at gruppa kanskje kan hjelpe til med å dekke deltakeravgiften for deg.

I tillegg kan du søke støtte fra Lederfondet. Lederfondet dekker bare deler av deltakeravgiften. Les mer her.

Print Friendly, PDF & Email
feb
5
man
Kretsstyremøte @ Kretskontoret
feb 5@18:15-21:00
feb
9
fre
Peffkurs – Peff 2
feb 9-feb 11 heldags

Kurset som alle peffer og asser må ha. Mer info kommer

Print Friendly, PDF & Email
feb
16
fre
Isklatretur 2018
feb 16-feb 18 heldags
Nettverk for friluftsliv arrangerer samling på Rjukan, med fokus på isklatring. Rjukan er et av Europas beste steder for akkurat det, med fosser i alle vanskelighetsgrader. Alle rovere og ledere er velkomne til å bli med.

Når man klatrer på is bruker man to isøkser og har stegjern festet til støvlene. Man er sikret på samme måte som fjellklatring, med sele og tau. Vi vil holde oss i et av de enkle områdene, der det er fosser som hverken er veldig høye eller veldig bratte. De ligger i skogen, der vi kan sette opp topptau fra trær.

Du trenger ikke kunne noe om isklatring for å være med, men bør ha gjort litt sikring på topptau (ute eller inne). Rigging av topptau vil de som har kompetanse til det gjøre. Nettverket har også alt utstyr man trenger, til utlån. Det du trenger er varme klær og fjellstøvler som ikke er altfor myke.

Det er fritt fram for å være med på turen uten å drive isklatring også.
Rjukan ligger på kanten av Hardangervidda, og det er fint fjellskiterreng i nærheten. For dem med skredkunnskap og erfaring med bratt skikjøring er også Gaustatoppen et bra mål om forholdene er gode.

Vi lager teltleir like i nærheten av Krokan turisthytte, hvor det er få minutter å gå bort til fossene. Vi samkjører telt, transport og mat så godt det lar seg gjøre. Vil du være med? Send en epost til Lars.

Print Friendly, PDF & Email
feb
22
tor
Tenkedagen
feb 22 heldags
Tenkedagen den 22. februar er en internasjonal markeringsdag for speidere over hele verden.

Dagen feires på ulike måter, men ideen bak dagen er den samme: å markere at vi er en del av en verdensomspennende bevegelse, og å samle inn penger til styrking og oppstart av speiderarbeid verden over. Både Lord og Lady Baden-Powell hadde bursdag den 22. februar, derfor er denne datoen valgt.
Tenkedagen kan brukes til å gi speidere følelsen av å være en del av et stort internasjonalt fellesskap. Det er en dag hvor vi tenker på andre speidere, og gi et bidrag som går til speiderarbeid i andre land.
Speiderbasen finnes mye stoff om hvordan Tenkedagen kan markeres. Bruk dette aktivt, og bruk dagen til å reflektere over speiding i Norge og speiding i verden.
Les mer om tenkedagen her: www.worldthinkingday.org.

Print Friendly, PDF & Email
mar
6
tir
Kretstingets årsmøte @ Sandefjord speiderhus
mar 6@18:30-21:00

Mer info kommer

Print Friendly, PDF & Email
mar
9
fre
Rovertur
mar 9-mar 11 heldags

Mer info kommer, men alle rovere i kretsen bes sette av dagene 🙂

Print Friendly, PDF & Email
mar
12
man
Kretsstyremøte @ Kretskontoret
mar 12@18:15-21:00
apr
1
søn
Speideraksjonen
apr 1-apr 30 heldags

Bli med på Speideraksjonen 2018!

Speideraksjonen 2018 foregår i hele april. Din gruppe velger det tidspunktet som passer best for dere. Mer informasjon finner du på speideraksjonen.no.

Vil du støtte Speideraksjonen? Gi ditt bidrag ved å Vippse valgfri sum til 89543, eller sett inn penger på speideraksjonskonto: 8101 0758 424.

Print Friendly, PDF & Email
apr
6
fre
Barnas Camp Villmark
apr 6-apr 8 heldags
Norges varemesse avholder Camp Villmark fredag 6. april til søndag 8. april 2018. Norges speiderforbund har takket ja til å arrangere «Barnas Camp Villmark» igjen etter suksessen og de positive erfaringene fra 2017.

Det er flere måter grupper, roverlag og enkeltpersoner kan delta på Barnas Camp Villmark på – alt fra å være besøkende, til å bidra i staben. Vi planlegger blant annet å reise et imponerende speiderbyggverk ved hjelp av pionering på Barnas Camp Villmark – et morsomt og utfordrende prosjekt for rovere å være med på, både under planleggingen og byggingen.

Det å ta ansvar for aktiviteter på campen gir god ledertrening for både patruljeførere og rovere, og mulighet for å få erfaring i å veilede andre. Å gjøre Barnas Camp Villmark til et roverprosjekt, eller å legge en patruljetur med overnatting til Barnas Camp Villmark, er to av mange muligheter. Tilbakemeldingene fra dem som var med i fjor er veldig positive!

Se gjerne innslaget på TV2 Godmorgen Norge fra fjorårets arrangement: http://www.tv2.no/v/1181673/.

Les mer om Camp Villmark her: http://campvillmark.no/.

Har du noen spørsmål? Ta kontakt med prosjektleder Fredrik Rossow: fredrik.rossow@gmail.com.

Les om fjorårets Barnas Camp Villmark.

Print Friendly, PDF & Email
Peffkurs – Peff 1
apr 6-apr 8 heldags

Mer info kommer

Print Friendly, PDF & Email
apr
9
man
Kretsstyremøte @ Kretskontoret
apr 9@18:15-21:00
apr
13
fre
Trinn 1 – Jeg er beredt
apr 13-apr 15 heldags

Mer informasjon kommer

Print Friendly, PDF & Email
apr
20
fre
Tiurleiken 2018
apr 20-apr 22 heldags

Mer info kommer

Print Friendly, PDF & Email
apr
21
lør
Småspeidersamling 2018
apr 21 heldags

Mer info kommer

Print Friendly, PDF & Email
mai
7
man
Kretsstyremøte @ Kretskontoret
mai 7@18:15-21:00
mai
8
tir
Småspeiderledersamling @ Fevang
mai 8@18:00-21:00

Program og tidspunkt kommer senere

Print Friendly, PDF & Email
mai
10
tor
Turlederkurs Kano @ Lutsivassdraget, Sandnes
mai 10-mai 13 heldags
Lær å padle trygt og effektivt med speidere på tur! NSFs Nettverk for friluftsliv arrangerer turlederkurs i kano. Dette kurset er stappfullt av tips, triks, øvelser, leker, filosofi, kaldt vann, padletak, turplanlegging og bålkaffe.

Med bedre padleteknikk, leker og artige aktiviteter vil speiderne dine få større utbytte av kanoturen. Lær hvordan du liver opp turen med artige aktiviteter og lek i kano.

Ledelse, samarbeid og sikkerhet kommer til å gå igjen i alle deler av kurset. Alt dette og våt natur i bøttevis vil du oppleve på Turlederkurset i kano. Vi jobber selvfølgelig etter speidermetoden.

En del av grunntreningen
Turlederkurset i kano er et av de sentrale friluftskursene som inngår som emnekurs i grunntreningen til Norges speiderforbund. Kurset er tilpasset kanopadling i speideren og handler like mye om å ha det moro som om sikkerhet, så på denne måten er kurset ganske unikt.

Speiderne var de første til å begynne å bruke kano i Norge, og med dette kurset vil vi sørge for at denne kompetansen opprettholdes også framover.

Obs – fare for avhengighet!
Har du gjennomført dette kurset, er det stor fare for at du vil ønske å lære enda mer om denne fantastiske turformen. Du vil få mulighet til det på elvepadlingskurset Fossekallen som arrangeres av forbundet ca hvert annet år.

Print Friendly, PDF & Email
mai
19
lør
Josten på langs @ Josterdalsbreen
mai 19-mai 22 heldags

Å gå Jostedalsbreen på langs er et minne for livet. Nettverk for friluftsliv arrangerer denne klassiske vårskituren i pinsen, så grip muligheten! Turen er åpen for rovere og ledere i Norges speiderforbund. Ruten vi skal gå starter opp Erdalen og ender ved Flatbrehytta og ned til Fjærland.

Print Friendly, PDF & Email
mai
23
ons
Ledersamling med lederstart
mai 23@18:00-21:00

Mer info og tidspunkt kommer

Print Friendly, PDF & Email
jun
4
man
Kretsstyremøte @ Kretskontoret
jun 4@18:15-21:00
jun
15
fre
NM i Speiding @ Nøtterøy
jun 15-jun 17 heldags

Vestfold krets arrangerer NM i speiding

Tusen speidere, fordelt på over hundre patruljer, skal konkurrere om å bli Norges beste speidere. NM i speiding er en årlig konkurranse i ulike speiderferdigheter. Oppgavene blir løst i patruljen og samarbeid er viktig. Dere får brukt kreative, praktiske og teoretiske evner. Mer informasjon finner du på nmispeiding.no.

Print Friendly, PDF & Email
jun
30
lør
Sjøspeiderleir @ Lindøy v/Stavanger
jun 30-jul 7 heldags
jul
9
man
Explorer Belt 2018
jul 9-jul 26 heldags
Explorer Belt vil foregå på grensen mellom Spania og Frankrike. Med start i det lille landet, Andorra, og slutt ved kysten til Middelhavet 9. – 26. juli 2018.

Explorer Belt er en ekspedisjon til et annet land i Europa for rovere over 16 år. Ekspedisjonen består av en haik på totalt 200 kilometer i ti dager og i tillegg blir det kulturelle opplevelser noen dager etter haiken. Haiken gjennomføres i et ukjent område av lag på to-tre rovere. Dersom både haiken og forhåndsoppgavene blir godkjent i henhold til reglementet, får deltakeren Explorer-beltet.

Hensikten med Explorer Belt Expedition er å bli kjent med et nytt land på en annerledes måte. Explorer Belt er opprinnelig en engelsk rover tradisjon, men har nå spredd seg over hele verden.

Lik Explorer Belt sin side på Facebook for å følge med på prosjektgruppens arbeid og få den nyeste informasjonen.

Påmeldingen er åpen! Påmeldingsfristen er utsatt til 30. november.

Print Friendly, PDF & Email
Contact Form Powered By : XYZScripts.com