Kalender

 

jul
9
man
Explorer Belt 2018
jul 9-jul 26 heldags
Explorer Belt vil foregå på grensen mellom Spania og Frankrike. Med start i det lille landet, Andorra, og slutt ved kysten til Middelhavet 9. – 26. juli 2018.

Explorer Belt er en ekspedisjon til et annet land i Europa for rovere over 16 år. Ekspedisjonen består av en haik på totalt 200 kilometer i ti dager og i tillegg blir det kulturelle opplevelser noen dager etter haiken. Haiken gjennomføres i et ukjent område av lag på to-tre rovere. Dersom både haiken og forhåndsoppgavene blir godkjent i henhold til reglementet, får deltakeren Explorer-beltet.

Hensikten med Explorer Belt Expedition er å bli kjent med et nytt land på en annerledes måte. Explorer Belt er opprinnelig en engelsk rover tradisjon, men har nå spredd seg over hele verden.

Lik Explorer Belt sin side på Facebook for å følge med på prosjektgruppens arbeid og få den nyeste informasjonen.

Påmeldingen er åpen! Påmeldingsfristen er utsatt til 30. november.

Print Friendly, PDF & Email
jul
23
man
Roverway @ Nederland
jul 23-aug 2 heldags
Bli med på europeisk roverleir i Nederland i 2018

Sommeren 2018 har du som er mellom 16 og 22 år muligheten til å bli med på en fantastisk europeisk roverleir. Du vil bli kjent med mange andre kulturer gjennom et par tusen andre rovere fra Europa. Mye gøy og deling av erfaringer, kunnskap og ideer er viktige stikkord. I Nederland er det vann på alle kanter, og Roverway frister med maritime temaer som seiling og camping på gammel havbunn.

De første dagene på Roverway 2018 får du muligheten til å utforske en «path» sammen med andre rovere fra flere land. Deltakerne kan velge blant inntil 80 ulike slike ruter rundt i Nederland, med forskjellige temaer, slik at alle skal få så bra opplevelser som mulig. Det blir innslag av nydelige strender, flotte historiske byer, andre kulturer og internasjonalt vennskap.

Etter ca. en uke langs de ulike rutene samles alle til felles leir på det helt nye nederlandske speidersenteret Zeewolde i naturområdet Horsterwold.

Roverway har tidligere vært arrangert i blant annet Finland, Island, Italia, Portugal og Frankrike. Astrid (22) sa det slik om Roverway 2016: – Det beste med Roverway er alle vennskapsbåndene som knyttes på tvers av land og kultur!

Fakta:

Deltakeralderen er 16 – 23

Det vil si du må være fylt 16 når leiren starter 23.07.2017, men du kan ikke fylle 23 før etter 03.august.2017.

IST alderen er 23+

Pris:

 • Deltaker 6500,-
 • IST 3600,-

Prisen dekker leiravgift og kontingentprofiler. Alle vil få en t-skjorte og 5-kontingentmerker.

10 ekstra merker kan bestilles for 150,-

Prisen dekker IKKE, reise t/r Nederland.

Åpningsseremonien vil finne sted i Haag, ca 17.00 den 23.07. Leiren avsluttes rundt 12.00 den 02.08 ved Zeewolde.

Du må beregne god tid til oppmøte og god tid til avreise.

Konseptet med Roverway er at man reiser som et roverlag og møter andre roverlag. Et roverlag (patrulje) består av 6-8 medlemmer. Eksempel: Er dere et roverlag på 5 personer, vil 1-3 andre bli plassert sammen med dere. Er du alene eller bare to, setter vi dere sammen med et annet roverlag. Patruljene vil bli satt sammen, så fort som mulig etter påmeldingsfristen.

I utgangspunktet vil alle som melder seg på få være med, men med forbehold om at førstemann til mølla gjelder, om svært mange (200+) melder seg på.

Påmeldingsfristen er 30.11.2017, og betaling må være gjort innen samme dato.

Lik siden vår på Facebook for oppdateringer.

Mulighet: Vi søker nå to norske rovere som vil være RoverRep, eller roverrepresentanter. Som RoverRep får du være med i planleggingen av Roverway 2018 gjennom to planleggingsmøter i Nederland i forkant av leiren, men også en dag i programmet under Roverway 2018 er satt av til eget RoverRep-opplegg. Les mer her.

Print Friendly, PDF & Email
aug
24
fre
Fjellsporthelg
aug 24-aug 26 heldags

Nettverk for friluftsliv inviterer alle friluftslivsinteresserte rovere og ledere til Fjellsporthelg i august.

Mer info

Print Friendly, PDF & Email
aug
27
man
Kretsstyremøte @ Kretskontoret
aug 27@18:15-21:00
aug
31
fre
Ledertrenerkurset helg 1
aug 31-sep 2 heldags
Vil du bidra til å utdanne speiderledere i Norges speiderforbund? Ledertrenerkurset gir deg muligheten til dette. Etter fullført kurs vil du kjenne deg enda tryggere på egne evner til å veilede og undervise andre.

Ledertrenerkurset går over to kurshelger i løpet av ca. et halvt år, og i tillegg er det en praksisperiode mellom disse.

Kursopplegget veksler mellom teori og praksis. I løpet av kurset vil du som deltaker få prøve deg på veiledning av ulikt slag, og med økende progresjon. Kurset gjennomføres over to langhelger med en mellomliggende praksisperiode. I praksisperioden skal du være en del av kursstaben for et kurs i egen krets eller region, og slik få prøve ny kunnskap og ferdigheter i praksis.

På kurset blir du bedre kjent med prinsippene for speiderledelse. Du utvikler både kunnskapene, ferdighetene og holdningene dine til ledelse, og du får en enda bedre forståelse for helheten i Norges speiderforbunds lederopplæring. Gjennom diskusjoner får du og de andre deltakerne økt bevissthet om hvorfor vi gjør som vi gjør i speideren!

Når du har gjennomført det er du godkjent ledertrener i Norges speiderforbund og kan være kursleder for kursene i grunntreningen i egen krets eller korps (vær oppmerksom på at kretsen din formelt må oppnevne deg som ledertrener før du kan starte som ledertrener).

For å kunne delta på Ledertrenerkurset må du være godkjent leder og ha fullført grunntreningen. Det er en fordel, men absolutt ikke noe krav, at du har gjennomført Trekløver-Gilwell.

Print Friendly, PDF & Email
sep
1
lør
Åpning Friluftslivets uke @ Meldom
sep 1 heldags

Start opp speideråret med en overnattingstur til Melsom!

 

Mer info kommer

Print Friendly, PDF & Email
Friluftslivets uke
sep 1-sep 9 heldags

Denne uka legger vi spesielt fokus på friluftslivet.

Mer info kommer

Print Friendly, PDF & Email
sep
14
fre
Roverfemkamp
sep 14-sep 16 heldags
Rover 5-kamp 2018 gjennomføres 14-16. september.

Hver høst kappes rovere fra hele landet i orientering, woodcraft, hemmelig oppgave, teoretisk kunnskap og, ikke minst, hinderløype. Konkurransen foregår med lag dannet av tre rovere, og er en kamp om å vinne vandretrofeet Pagos sverd.

Print Friendly, PDF & Email
sep
21
fre
Løft
sep 21-sep 23 heldags
LØFT er en viktig møteplass der ledere møtes, diskuterer og utveksler ideer og får inspirasjon til speidingen.

Tema og de praktiske rammene rundt LØFT 2018 er ikke bestemt.

Print Friendly, PDF & Email
Speiding er UTE @ Melsom
sep 21-sep 23 heldags

Sett av helgen! Her blir det masse aktivitet 🙂

Mer info kommer.

Print Friendly, PDF & Email
okt
8
man
Kretsstyremøte @ Kretskontoret
okt 8@18:15-21:00
okt
12
fre
Peffkurs – Peff 3
okt 12-okt 14 heldags

Mer info kommer

Print Friendly, PDF & Email
okt
19
fre
JOTA/JOTI
okt 19-okt 21 heldags
Velkommen til en super internasjonal speiderhelg, med radio- og internettkontakt over alle landegrenser! I oktober arrangeres JOTA-JOTI over hele landet.

Benytt sjansen til å prøve noe som du ikke gjør hver dag – delta på Jamboree On The Air og/eller Jamboree On The Internet!

Mer informasjon finnes på jotajoti.no 

Print Friendly, PDF & Email
Speider- og Roverforum
okt 19-okt 21 heldags
Speiderforum og Roverforum arrangeres i forkant av Speidertinget og gir speidere og rovere mulighet til å ta opp saker som opptar dem, og å velge representanter til Speidertinget.

Speiderforum

Speiderforum består av to valgte representanter fra hver krets og hvert korps, fortrinnsvis en gutt og ei jente. Aktive speidere i kretsen/korpset mellom 13 og 16 år innen utgangen av kalenderåret kan velges.

Speiderforumet forberedes av en egen prosjektgruppe valgt på foregående møte i forumet. Representanter for Speiderstyret og Komité speiding har møte- og talerett på møtene i Speiderforum.

Speiderstyret har utarbeidet egne retningslinjer for Speiderforum.

Mål for Speiderforum

Speiderforum skal:

 • gi speidere mulighet til å uttrykke sine meninger
 • gi speidere organisasjonserfaring og trening i medbestemmelse
 • være et høringsorgan for saker som skal behandles på Speidertinget
 • ta opp saker som speiderne interesserer seg for
 • øke speidernes evne og lyst til å engasjere seg i NSFs demokratiske prosesser
 • gi prosjektgruppen trening i prosjektarbeid i NSF
 • velge representanter til Speidertinget

Roverforum

Roverforum består av to valgte representanter fra hver krets og korps, fortrinnsvis en gutt og ei jente. Valgbare er aktive rovere i kretsen/korpset som er mellom 16 og 25 år ved utgangen av kalenderåret. Én delegat fra kretsen/korpset skal være mellom 16 og 20 år.

Roverforumet forberedes av en egen prosjektgruppe valgt på foregående møte i forumet. Representanter for Speiderstyret og Komité speiding har møte- og talerett på møtene i Roverforum.

Speiderstyret har utarbeidet egne retningslinjer for Roverforum.

Mål for Roverforumet

Roverforumet skal:

 • gi unge rovere en mulighet til å uttrykke sine meninger
 • gi unge rovere organisasjonserfaring og trening i medbestemmelse
 • være et høringsorgan for aktuelle speidertingsaker
 • ta opp saker som roverne interesserer seg for
 • gi prosjektgruppen trening i prosjektarbeid i NSF
 • være et supplement til roverenes mulighet for deltagelse på Speiderting som kretsens representanter, jfr. NSFs lover § 2-5-1
 • øke rovernes evne og lyst til å engasjere seg i NSFs demokratiske prosesser
 • velge representanter til Speidertinget

Ønsker du å være med på Speider- eller Roverforum? Da må du melde din interesse til din krets eller din korps i forkant av kretstinget og korpstinget. Når krets-/korpstinget gjennomføres får du vite ved å kontakte din krets eller ditt korps. Kontaktinformasjon finner du her.

Print Friendly, PDF & Email
okt
30
tir
Kretsting
okt 30@13:58-14:58
nov
2
fre
Speidertinget @ Trondheim
nov 2-nov 4 heldags
Speidertinget er forbundets øverste myndighet, og har ordinært møte hvert annet år.

Det består av Speiderstyrets medlemmer, to valgte representanter for ansatte i forbundet og kretsene, kretsledere og en valgt representant for hver påbegynte 300 medlemmer i kretsen, korpsledere/-sjefer og en representant for hver påbegynte 600 medlemmer i korpset, to valgte representanter for forbundets Speiderforum og to valgte representanter for forbundets Roverforum. Generalsekretæren og ledere for forbundets hovedkomiteer har møte- og talerett på Speidertingets møter.

Speidertingets oppgaver
Speidertingets oppgaver er beskrevet i forbundets lover § 2-5-3.
Speidertingets ordinære møter behandler:

 • årsmeldinger for de to foregående årene
 • regnskap og revisjonsberetning for hvert av de to foregående årene
 • arbeidsplan for de to påfølgende årene
 • budsjett for hvert av de to påfølgende årene, samt fastsettelse av kontingent
 • valg av speidersjef, visespeidersjef, øvrige medlemmer av Speiderstyret, to ordstyrere for kommende speiderting, valgkomite, lovutvalg, revisor, møtereferenter og to personer til å undertegne protokollen, representanter til representantskapet i Speidernes fellesorganisasjon
 • lovforslag
 • godkjenning av korpsavtaler
 • innsendte saker og saker fremmet av Speiderstyret
Print Friendly, PDF & Email
nov
5
man
Kretsstyremøte @ Kretskontoret
nov 5@18:15-21:00
nov
9
fre
Roverstevnet
nov 9-nov 11 heldags

mer info kommer

Print Friendly, PDF & Email
Rovertur
nov 9-nov 11 heldags

Mer info kommer

Print Friendly, PDF & Email
des
3
man
Kretsstyremøte
des 3@18:15-21:00
jul
22
man
World Scout Jamboree 2019 @ Nord-Amerika
jul 22-aug 2 heldags
Sommeren 2019 reiser vi til Amerika for å oppleve kontinentet – og for å delta på kanskje tidenes største verdensleir.

Arrangørene forventer opp mot 50.000 speidere, rovere og ledere fra hele verden når den 24. World Scout Jamboree arrangeres. Men jamboreeopplevelsen er ikke bare en tur til Amerika. Det er opplevelsen av å være en del av en stor tropp som i løpet av et års tid skal lære hverandre å kjenne og gjøre masse forberedelser før alt ender med reisen til Amerika. Vi gleder oss til mye god speiding – og til å skape opplevelser for livet!

Alle som skal være med på jamboreen må søke. Det holder ikke å melde seg på, slik du kanskje er vant til fra landsleire og andre leire. Grunnen er at alle må oppfylle noen kriterier som er satt, og det er heller ikke slik at alle som søker er garantert plass. Hvis det er mange flere som søker enn det er tropper til, så vil de første som søker i stor grad bli prioritert.

Alle som søker skal bruke egne skjemaer på nett. Ledere til tropp kan søke fra 15. februar 2017, mens alle andre kan søke fra 15. mars 2017. Fristen for å søke er 1. november. (Til norsk stab er søknadsfristen 1. september).

Les mer om Jamboreen og søk om å være med på http://www.jamboree2019.no.

Print Friendly, PDF & Email

 

Print Friendly, PDF & Email
jul
9
man
Explorer Belt 2018
jul 9-jul 26 heldags
Explorer Belt vil foregå på grensen mellom Spania og Frankrike. Med start i det lille landet, Andorra, og slutt ved kysten til Middelhavet 9. – 26. juli 2018.

Explorer Belt er en ekspedisjon til et annet land i Europa for rovere over 16 år. Ekspedisjonen består av en haik på totalt 200 kilometer i ti dager og i tillegg blir det kulturelle opplevelser noen dager etter haiken. Haiken gjennomføres i et ukjent område av lag på to-tre rovere. Dersom både haiken og forhåndsoppgavene blir godkjent i henhold til reglementet, får deltakeren Explorer-beltet.

Hensikten med Explorer Belt Expedition er å bli kjent med et nytt land på en annerledes måte. Explorer Belt er opprinnelig en engelsk rover tradisjon, men har nå spredd seg over hele verden.

Lik Explorer Belt sin side på Facebook for å følge med på prosjektgruppens arbeid og få den nyeste informasjonen.

Påmeldingen er åpen! Påmeldingsfristen er utsatt til 30. november.

Print Friendly, PDF & Email
jul
23
man
Roverway @ Nederland
jul 23-aug 2 heldags
Bli med på europeisk roverleir i Nederland i 2018

Sommeren 2018 har du som er mellom 16 og 22 år muligheten til å bli med på en fantastisk europeisk roverleir. Du vil bli kjent med mange andre kulturer gjennom et par tusen andre rovere fra Europa. Mye gøy og deling av erfaringer, kunnskap og ideer er viktige stikkord. I Nederland er det vann på alle kanter, og Roverway frister med maritime temaer som seiling og camping på gammel havbunn.

De første dagene på Roverway 2018 får du muligheten til å utforske en «path» sammen med andre rovere fra flere land. Deltakerne kan velge blant inntil 80 ulike slike ruter rundt i Nederland, med forskjellige temaer, slik at alle skal få så bra opplevelser som mulig. Det blir innslag av nydelige strender, flotte historiske byer, andre kulturer og internasjonalt vennskap.

Etter ca. en uke langs de ulike rutene samles alle til felles leir på det helt nye nederlandske speidersenteret Zeewolde i naturområdet Horsterwold.

Roverway har tidligere vært arrangert i blant annet Finland, Island, Italia, Portugal og Frankrike. Astrid (22) sa det slik om Roverway 2016: – Det beste med Roverway er alle vennskapsbåndene som knyttes på tvers av land og kultur!

Fakta:

Deltakeralderen er 16 – 23

Det vil si du må være fylt 16 når leiren starter 23.07.2017, men du kan ikke fylle 23 før etter 03.august.2017.

IST alderen er 23+

Pris:

 • Deltaker 6500,-
 • IST 3600,-

Prisen dekker leiravgift og kontingentprofiler. Alle vil få en t-skjorte og 5-kontingentmerker.

10 ekstra merker kan bestilles for 150,-

Prisen dekker IKKE, reise t/r Nederland.

Åpningsseremonien vil finne sted i Haag, ca 17.00 den 23.07. Leiren avsluttes rundt 12.00 den 02.08 ved Zeewolde.

Du må beregne god tid til oppmøte og god tid til avreise.

Konseptet med Roverway er at man reiser som et roverlag og møter andre roverlag. Et roverlag (patrulje) består av 6-8 medlemmer. Eksempel: Er dere et roverlag på 5 personer, vil 1-3 andre bli plassert sammen med dere. Er du alene eller bare to, setter vi dere sammen med et annet roverlag. Patruljene vil bli satt sammen, så fort som mulig etter påmeldingsfristen.

I utgangspunktet vil alle som melder seg på få være med, men med forbehold om at førstemann til mølla gjelder, om svært mange (200+) melder seg på.

Påmeldingsfristen er 30.11.2017, og betaling må være gjort innen samme dato.

Lik siden vår på Facebook for oppdateringer.

Mulighet: Vi søker nå to norske rovere som vil være RoverRep, eller roverrepresentanter. Som RoverRep får du være med i planleggingen av Roverway 2018 gjennom to planleggingsmøter i Nederland i forkant av leiren, men også en dag i programmet under Roverway 2018 er satt av til eget RoverRep-opplegg. Les mer her.

Print Friendly, PDF & Email
aug
24
fre
Fjellsporthelg
aug 24-aug 26 heldags

Nettverk for friluftsliv inviterer alle friluftslivsinteresserte rovere og ledere til Fjellsporthelg i august.

Mer info

Print Friendly, PDF & Email
aug
27
man
Kretsstyremøte @ Kretskontoret
aug 27@18:15-21:00
aug
31
fre
Ledertrenerkurset helg 1
aug 31-sep 2 heldags
Vil du bidra til å utdanne speiderledere i Norges speiderforbund? Ledertrenerkurset gir deg muligheten til dette. Etter fullført kurs vil du kjenne deg enda tryggere på egne evner til å veilede og undervise andre.

Ledertrenerkurset går over to kurshelger i løpet av ca. et halvt år, og i tillegg er det en praksisperiode mellom disse.

Kursopplegget veksler mellom teori og praksis. I løpet av kurset vil du som deltaker få prøve deg på veiledning av ulikt slag, og med økende progresjon. Kurset gjennomføres over to langhelger med en mellomliggende praksisperiode. I praksisperioden skal du være en del av kursstaben for et kurs i egen krets eller region, og slik få prøve ny kunnskap og ferdigheter i praksis.

På kurset blir du bedre kjent med prinsippene for speiderledelse. Du utvikler både kunnskapene, ferdighetene og holdningene dine til ledelse, og du får en enda bedre forståelse for helheten i Norges speiderforbunds lederopplæring. Gjennom diskusjoner får du og de andre deltakerne økt bevissthet om hvorfor vi gjør som vi gjør i speideren!

Når du har gjennomført det er du godkjent ledertrener i Norges speiderforbund og kan være kursleder for kursene i grunntreningen i egen krets eller korps (vær oppmerksom på at kretsen din formelt må oppnevne deg som ledertrener før du kan starte som ledertrener).

For å kunne delta på Ledertrenerkurset må du være godkjent leder og ha fullført grunntreningen. Det er en fordel, men absolutt ikke noe krav, at du har gjennomført Trekløver-Gilwell.

Print Friendly, PDF & Email
sep
1
lør
Åpning Friluftslivets uke @ Meldom
sep 1 heldags

Start opp speideråret med en overnattingstur til Melsom!

 

Mer info kommer

Print Friendly, PDF & Email
Friluftslivets uke
sep 1-sep 9 heldags

Denne uka legger vi spesielt fokus på friluftslivet.

Mer info kommer

Print Friendly, PDF & Email
sep
14
fre
Roverfemkamp
sep 14-sep 16 heldags
Rover 5-kamp 2018 gjennomføres 14-16. september.

Hver høst kappes rovere fra hele landet i orientering, woodcraft, hemmelig oppgave, teoretisk kunnskap og, ikke minst, hinderløype. Konkurransen foregår med lag dannet av tre rovere, og er en kamp om å vinne vandretrofeet Pagos sverd.

Print Friendly, PDF & Email
sep
21
fre
Løft
sep 21-sep 23 heldags
LØFT er en viktig møteplass der ledere møtes, diskuterer og utveksler ideer og får inspirasjon til speidingen.

Tema og de praktiske rammene rundt LØFT 2018 er ikke bestemt.

Print Friendly, PDF & Email
Speiding er UTE @ Melsom
sep 21-sep 23 heldags

Sett av helgen! Her blir det masse aktivitet 🙂

Mer info kommer.

Print Friendly, PDF & Email
okt
8
man
Kretsstyremøte @ Kretskontoret
okt 8@18:15-21:00
okt
12
fre
Peffkurs – Peff 3
okt 12-okt 14 heldags

Mer info kommer

Print Friendly, PDF & Email
okt
19
fre
JOTA/JOTI
okt 19-okt 21 heldags
Velkommen til en super internasjonal speiderhelg, med radio- og internettkontakt over alle landegrenser! I oktober arrangeres JOTA-JOTI over hele landet.

Benytt sjansen til å prøve noe som du ikke gjør hver dag – delta på Jamboree On The Air og/eller Jamboree On The Internet!

Mer informasjon finnes på jotajoti.no 

Print Friendly, PDF & Email
Speider- og Roverforum
okt 19-okt 21 heldags
Speiderforum og Roverforum arrangeres i forkant av Speidertinget og gir speidere og rovere mulighet til å ta opp saker som opptar dem, og å velge representanter til Speidertinget.

Speiderforum

Speiderforum består av to valgte representanter fra hver krets og hvert korps, fortrinnsvis en gutt og ei jente. Aktive speidere i kretsen/korpset mellom 13 og 16 år innen utgangen av kalenderåret kan velges.

Speiderforumet forberedes av en egen prosjektgruppe valgt på foregående møte i forumet. Representanter for Speiderstyret og Komité speiding har møte- og talerett på møtene i Speiderforum.

Speiderstyret har utarbeidet egne retningslinjer for Speiderforum.

Mål for Speiderforum

Speiderforum skal:

 • gi speidere mulighet til å uttrykke sine meninger
 • gi speidere organisasjonserfaring og trening i medbestemmelse
 • være et høringsorgan for saker som skal behandles på Speidertinget
 • ta opp saker som speiderne interesserer seg for
 • øke speidernes evne og lyst til å engasjere seg i NSFs demokratiske prosesser
 • gi prosjektgruppen trening i prosjektarbeid i NSF
 • velge representanter til Speidertinget

Roverforum

Roverforum består av to valgte representanter fra hver krets og korps, fortrinnsvis en gutt og ei jente. Valgbare er aktive rovere i kretsen/korpset som er mellom 16 og 25 år ved utgangen av kalenderåret. Én delegat fra kretsen/korpset skal være mellom 16 og 20 år.

Roverforumet forberedes av en egen prosjektgruppe valgt på foregående møte i forumet. Representanter for Speiderstyret og Komité speiding har møte- og talerett på møtene i Roverforum.

Speiderstyret har utarbeidet egne retningslinjer for Roverforum.

Mål for Roverforumet

Roverforumet skal:

 • gi unge rovere en mulighet til å uttrykke sine meninger
 • gi unge rovere organisasjonserfaring og trening i medbestemmelse
 • være et høringsorgan for aktuelle speidertingsaker
 • ta opp saker som roverne interesserer seg for
 • gi prosjektgruppen trening i prosjektarbeid i NSF
 • være et supplement til roverenes mulighet for deltagelse på Speiderting som kretsens representanter, jfr. NSFs lover § 2-5-1
 • øke rovernes evne og lyst til å engasjere seg i NSFs demokratiske prosesser
 • velge representanter til Speidertinget

Ønsker du å være med på Speider- eller Roverforum? Da må du melde din interesse til din krets eller din korps i forkant av kretstinget og korpstinget. Når krets-/korpstinget gjennomføres får du vite ved å kontakte din krets eller ditt korps. Kontaktinformasjon finner du her.

Print Friendly, PDF & Email
okt
30
tir
Kretsting
okt 30@13:58-14:58
nov
2
fre
Speidertinget @ Trondheim
nov 2-nov 4 heldags
Speidertinget er forbundets øverste myndighet, og har ordinært møte hvert annet år.

Det består av Speiderstyrets medlemmer, to valgte representanter for ansatte i forbundet og kretsene, kretsledere og en valgt representant for hver påbegynte 300 medlemmer i kretsen, korpsledere/-sjefer og en representant for hver påbegynte 600 medlemmer i korpset, to valgte representanter for forbundets Speiderforum og to valgte representanter for forbundets Roverforum. Generalsekretæren og ledere for forbundets hovedkomiteer har møte- og talerett på Speidertingets møter.

Speidertingets oppgaver
Speidertingets oppgaver er beskrevet i forbundets lover § 2-5-3.
Speidertingets ordinære møter behandler:

 • årsmeldinger for de to foregående årene
 • regnskap og revisjonsberetning for hvert av de to foregående årene
 • arbeidsplan for de to påfølgende årene
 • budsjett for hvert av de to påfølgende årene, samt fastsettelse av kontingent
 • valg av speidersjef, visespeidersjef, øvrige medlemmer av Speiderstyret, to ordstyrere for kommende speiderting, valgkomite, lovutvalg, revisor, møtereferenter og to personer til å undertegne protokollen, representanter til representantskapet i Speidernes fellesorganisasjon
 • lovforslag
 • godkjenning av korpsavtaler
 • innsendte saker og saker fremmet av Speiderstyret
Print Friendly, PDF & Email
nov
5
man
Kretsstyremøte @ Kretskontoret
nov 5@18:15-21:00
nov
9
fre
Roverstevnet
nov 9-nov 11 heldags

mer info kommer

Print Friendly, PDF & Email
Rovertur
nov 9-nov 11 heldags

Mer info kommer

Print Friendly, PDF & Email
des
3
man
Kretsstyremøte
des 3@18:15-21:00
jul
22
man
World Scout Jamboree 2019 @ Nord-Amerika
jul 22-aug 2 heldags
Sommeren 2019 reiser vi til Amerika for å oppleve kontinentet – og for å delta på kanskje tidenes største verdensleir.

Arrangørene forventer opp mot 50.000 speidere, rovere og ledere fra hele verden når den 24. World Scout Jamboree arrangeres. Men jamboreeopplevelsen er ikke bare en tur til Amerika. Det er opplevelsen av å være en del av en stor tropp som i løpet av et års tid skal lære hverandre å kjenne og gjøre masse forberedelser før alt ender med reisen til Amerika. Vi gleder oss til mye god speiding – og til å skape opplevelser for livet!

Alle som skal være med på jamboreen må søke. Det holder ikke å melde seg på, slik du kanskje er vant til fra landsleire og andre leire. Grunnen er at alle må oppfylle noen kriterier som er satt, og det er heller ikke slik at alle som søker er garantert plass. Hvis det er mange flere som søker enn det er tropper til, så vil de første som søker i stor grad bli prioritert.

Alle som søker skal bruke egne skjemaer på nett. Ledere til tropp kan søke fra 15. februar 2017, mens alle andre kan søke fra 15. mars 2017. Fristen for å søke er 1. november. (Til norsk stab er søknadsfristen 1. september).

Les mer om Jamboreen og søk om å være med på http://www.jamboree2019.no.

Print Friendly, PDF & Email
Contact Form Powered By : XYZScripts.com