Fjellederkurs

Dato: 01 feb – 08 feb, 2020
Sted: Solstølen, Haugastøl
Målgruppe: Rovere, Ledere
Deltageravgift: 3500
Prosjektleder: Nettverk for friluftsliv
Type: Nasjonalt arrangement
Ønsker du å lære om ledelse på vinterstid? Bli med på Fjellederkurset!

Velkommen til Fjellederkurset 2020
Nettverk for friluftsliv har i mange år arrangert det tradisjonsrike fjellederkurset. Kurset er for rovere og ledere over 18 år som ønsker å lære om ledelse på tur vinterstid.

Fjellederkurset handler om hvordan du planlegger og gjennomfører sikre og opplevelsesrike turer i vinterfjellet. Kurset lærer deg også å mestre krevende situasjoner f.eks. i ruskevær, i mørke, i kulde eller etter en lang dag ute. Terrenget rundt Solstølen er variert med mulighet for å prøve og feile under utfordrende, men sikre forhold.

Krav til deltakerne
For å få best mulig utbytte av kurset er det viktig at du har en del tur- og ledererfaring. Turene tilpasses forholdene og deltakernes evner. Du må beherske å gå på ski med sekk som er pakket med overnattingsutstyr. Turene varer det meste av dagen, men vi skal oppleve, prøve og lære, ikke prestere kilometere eller sette løyperekord.

Program
Programmet er praksisbasert. All teori er forankret i praksis, og du lærer gjennom erfaring, prøve og kanskje feile for så å få til, opplevelse, diskusjon og ettertanke. Vi jobber etter speidermetoden.

Programmet blir tilpasset vær og føreforhold. Vi er ute på tur hver dag og blir godt kjent med snøen, vinterfjellet, utstyret og hverandre.

Gjennom kurset vil du gjøre egne erfaringer fra ulike fjellaktiviteter – skigåing og lek på ski, veivalg og orientering, overnatting og matlaging. Du vil få prøve deg som leder sammen med en veileder fra staben. Du vil også lære om arrangementsplanlegging, sikkerhet, klær og utstyr samt snøskred.

Overnatting
Omlag halvparten av nettene tilbringes i snøhule, telt eller iglo. Enkelte netter bor vi på Solstølen, som er forbundets flotte, stemningsfulle fjellhytte..

Klær og utstyr
Du behøver varme og vindtette fjellklær, varm sovepose og liggeunderlag. I tillegg må du ha fjellski, søkestang og snøspade. Vi skaffer kokeapparater, telt og annet fellesutstyr og stiller med all mat.

Stab
Staben består av speiderledere i ulik alder med erfaring fra vinterfjellet, og som kjenner området der kurset arrangeres.

Deltakeravgift
Deltakeravgiften dekker mat, utstyr, hytteleie med mer. Du må selv stå for transport til Haugastøl og personlig utstyr.

For økonomisk støtte finnes det i mange kretser støtteordninger og fond du kan søke. Kurset er også en utdanning av deg som leder og en ressurs for gruppa slik at gruppa kanskje kan hjelpe til med å dekke deltakeravgiften for deg.

I tillegg kan du søke støtte fra Lederfondet. Lederfondet dekker bare deler av deltakeravgiften. Les mer på speiding.no.

Påmelding
Påmeldingen er søknadsbasert og plassene tildeles til kvalifiserte søkere etter prinsippet om førstemann-til-mølla.

Foto: Silje Høysæter

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights